Pranje in sušenje perila

Pranje in sušenje perila je v samem srcu vsakega gospodinjstva. Prijeten vonj po sveže opranem perilu, ki se širi skozi dom in nas navdušuje z občutkom svežine, je nekaj, kar je težko opisljivo. Časi, ko smo perilo prali na roke, so seveda že davno za nami. Danes se lahko zanesemo na kakovostne naprave, kot so pralni in sušilni stroji, ki bodo delo učinkovito, hitro in odlično opravili namesto nas.

Kako pa izbrati najboljši stroj?
Ko gre za optimalni izkoristek prostora, se na zmagovalno stopničko vsekakor uvrstijo pralno-sušilni stroji. Te priročne naprave so odlična izbira za dom z majhno kopalnico, kjer je dobrodošel vsak prihranek prostora.

Za najlažje odpiranje, nalaganje bobna in jemanje perila iz stroja so primerni stroji z zgornjim polnjenjem. Navadno so ožji od običajnih strojev. Nad njimi se navdušujejo vsi tisti, ki jim polnjenje običajnega stroja povzroča bolečine.

Pri izbiri pralnega stroja je eden izmed ključnih dejavnikov kapaciteta, količina perila, ki se giba od 6 do 10 kilogramov. Za manjša gospodinjstva z eno ali dvema osebama so najbolj primerni stroji manjših zmogljivosti. V domovih brez zunanjih prostorov ali balkonov, pa tudi pozimi in za tiste v časovni stiski, pa so nepogrešljivi tudi sušilni stroji. Med sušilnimi stroji lahko izbirate med stroji s toplotno črpalko in kondenzacijskimi sušilnimi stroji.