Garancija

Udobje brezskrbnosti

V Gorenju si prizadevamo z aparati za dom vsaj malo olajšati vaše življenje in opravila, ki jih je potrebno dnevno postoriti. Če gre kaj narobe, vam ni treba skrbeti. Naši veliki aparati imajo pet let, manjši pa dve leti garancije. Preverite še ostale prednosti, ki ste jih deležni ob nakupu Gorenje aparata za dom.


Dopolnilo k garancijski izjavi Gorenje

Garant se zavezuje, da bo najpozneje v 30 dneh (ta rok se v zakonsko določenih primerih lahko podaljša za največ 15 dni, o čemer vas bo garant pravočasno, pred potekom roka 30 dni obvestil) po prejetju vašega zahtevka, odpravil napake na izdelku, oziroma če to ne bo mogoče, vam bo izdelek zamenjal z enakim, novim in brezhibnim izdelkom.

V kolikor garant v roku iz prejšnjega odstavka izdelka ne popravi ali zamenja z novim, lahko od garanta zahtevate vračilo celotne kupnine ob hkratnem vračilu kupljenega izdelka garantu ali pa zahtevate sorazmerno znižanje kupnine, ki ste jo plačali. Ne glede na zgoraj navedene pravice lahko od garanta zahtevate vračilo plačanega zneska za izdelek (ob hkratnem vračilu kupljenega izdelka garantu), če se neskladnost izdelka pojavi v manj kot 30 dneh od dobave izdelka.

Opozorilo!
Zahtevki, ki jih iz naslova garancije uveljavljate zoper garanta ne izključujejo vaših zakonskih pravic, ki izhajajo iz obveznega jamstva za skladnost blaga in jih v primeru neskladnosti blaga lahko brezplačno uveljavljate zoper prodajalca


Dajalec garancije je:
Gorenje GSI, trgovina na debelo in drobno, d.o.o.
Hrvaška ulica 4, 1000 Ljubljana
Email: [email protected]

 

Veliki in mali gospodinjski aparati

5 let garancije za izbrane gospodinjske aparate bele tehnike (hladilniki, zamrzovalniki, pomivalni stroji, nape, kuhalni aparati) blagovne znamke Gorenje, kupljene v Sloveniji ter vso posodo Silver Countess

Podaljšana 5-letna garancija za izbrane gospodinjske aparate bele tehnike (pralni, sušilni in pralno-sušilni stroji) blagovne znamke Gorenje, kupljene v Sloveniji, velja ob registraciji izdelka v vašem Gorenje uporabniškem računu 30 dni od dneva nakupa.

2 leti garancije za male gospodinjske aparate in mikrovalovne pečice, kuhinje, keramično posodo (Lady in Princess), pokrovke ter izdelke blagovnih znamk Körting v vseh kategorijah.

Podaljšano 10-letno jamstvo na inverterski motor PowerDrive

Kuhinje

Garancijski rok za kuhinje Gorenje + je 24 mesecev, razen za predale in odmične spone BLUM, vgrajene v kuhinjsko pohištvo Gorenje +, za katere velja garancijska doba 5 let.

Pooblaščeni servis: Gorenje GSI, trgovina na debelo in drobno, d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana

Ogrevanje in hlajenje

Grelniki vode

Pri vseh grelnikih vode velja splošna dvoletna garancija, ob izpolnjenih pogojih iz garancijskega lista pa je na kotel pri TEG, GT, TGR, OTG SLIM garancija 5 let, pri GB, GBF, GBK, GBL in OGB pa 7 let.

 

Toplotne črpalke

Garancija za program toplotnih črpalk za sanitarno vodo velja 2 leti na agregat in 5 let na kotel.

Hranilniki vode

Garancija za program hranilnikov vode KGV velja 5 let.

 

Klime, radiatorji, ventilatorji

Garancija za program klimatskih naprav, radiatorjev in ventilatorjev velja 2 leti.