Politika piškotkov

Politika piškotkov se nahaja na spletnem naslovu: https://si.gorenje.com/piskotki

To spletno stran upravlja družba Gorenje GSI, d.o.o., kot upravljavec podatkov. Poleg družbe Gorenje GSI, d.o.o., je upravljavec podatkov tudi podjetje ConnectLife, d.o.o., ki deluje kot glavni upravljavec podatkov družb, ki proizvajajo in/ali tržijo aparate blagovnih znamk znotraj družb skupine Hisense Europe (Hisense, Toshiba, Gorenje, Sharp, Kelon, Hitachi, Asko in Ronshen, ATAG, Pelgrim, Etna, Körting, Mora, Upo ). Upravljavca (v nadaljevanju: družba) si pridržujeta pravico do spremembe ali dopolnitve pravilnika o piškotkih brez predhodnega posvetovanja ali odobritve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Zato je priporočljivo, da občasno preverite Politiko piškotkov, da boste obveščeni o načinu uporabe piškotkov na tej spletni strani. Prav tako se v primeru sprememb pravilnika o piškotkih ponovno prikaže pasica za piškotke, ki posamezniku, na katerega se nanašajo osebni podatki, omogoča izbiro piškotkov ob upoštevanju informacij iz spremenjenega in dopolnjenega pravilnika o piškotkih.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranjujejo na napravi uporabnika – obiskovalca spletne strani (na katerega se nanašajo osebni podatki). Piškotki se hranijo v pomnilniku vašega internetnega brskalnika in so zasnovani tako, da spletni strani omogočajo prepoznavanje uporabnika, kar je še posebej uporabno pri ponavljajočih se obiskih spletne strani, ko omogočajo predhodne nastavitve uporabnika, lahko pa tudi prepoznavanje uporabnika ob obisku druge spletne strani.

Piškotki opravljajo veliko različnih nalog, zaradi katerih je vaša spletna izkušnja lažja in bolj interaktivna. Uporabljajo se lahko na primer za zapomnitev nastavitev na spletnih mestih, ki jih pogosto obiskujete, lahko shranijo uporabniško identiteto, vsebino nakupovalne košarice itd. Zato vam pomagajo pri učinkovitejšem krmarjenju med spletnimi stranmi. Prav tako pomagajo zagotoviti, da so oglasi, ki jih vidite na spletu, ustreznejši za vas in prilagojeni vašim zanimanjem. Nekatere zbrane informacije so namenjene zaznavanju vzorcev brskanja in približne geografske lokacije ter izboljšanju uporabniške izkušnje.

 


Kako uporabljamo piškotke in podobna spletna orodja?

Uporabljamo različne vrste piškotkov, in sicer:

1. Prva kategorija so obvezni piškotki, ki jih spletno mesto uporablja za zagotavljanje delovanja osnovnih funkcionalnosti, kot so navigacija po spletnem mestu, dostop do zaščitenih delov spletnega mesta in podobno. Brez piškotkov iz te skupine spletna stran ne deluje pravilno. Kot upravljavec spletnega mesta imamo dostop do teh piškotkov in jih lahko beremo. Lahko si na primer zapomnijo, ali ste politiko piškotkov že potrdili ali zavrnili. Za uporabo teh piškotkov ne potrebujemo vašega soglasja, vendar piškotke zbiramo na podlagi našega zakonitega interesa. To so predvsem piškotki, ki sodelujejo pri avtentifikaciji, in tehnični piškotki, ki so nujni za delovanje in uporabo nekaterih povezanih IT sistemov. Piškotki za preverjanje pristnosti se shranijo, ko se prijavite na spletno mesto in shranjeni na našem strežniku za preverjanje pristnosti.

2. Druga kategorija so tako imenovani analitični piškotki, ki se uporabljajo za zagotavljanje informacij o interakciji obiskovalcev s spletno stranjo. Ta vrsta piškotkov se zbira anonimno. Te piškotke uporabljamo izključno za lastne raziskave o tem, kako lahko izboljšamo storitev, ki jo ponujamo uporabnikom našega spletnega mesta. Ti piškotki preprosto ocenijo vašo interakcijo z našo spletno stranjo kot anonimni uporabnik (zbrani podatki ne razkrivajo vaše identitete). Podatki, zbrani iz anonimnih piškotkov, se ne delijo s tretjimi osebami ali uporabljajo za kakršne koli druge namene. Anonimizirane podatke lahko delimo s pogodbenimi izvajalci, ki za nas izvajajo posamezne naloge na podlagi ustrezne pogodbe. Za uporabo teh piškotkov potrebujemo vaše soglasje.

3. Tretja kategorija so marketinški piškotki, ki se uporabljajo za sledenje aktivnosti obiskovalcev na spletnih straneh in za prikaz oglasnih sporočil, ki so relevantna in privlačna za posamezne uporabnike glede na njihove interese, ter za ocenjevanje učinkovitosti vsebin spletne strani. Za uporabo teh piškotkov potrebujemo vaše soglasje.

4. Četrta kategorija piškotkov so piškotki družbenih medijev, ki se uporabljajo za povezavo spletne strani s platformo družbenih medijev tretje osebe. Zapomnijo si podrobnosti uporabnika, potem ko se uporabnik s spletnega mesta prijavi v račun družbenega medija. Številni piškotki družbenih medijev so nastavljeni prek vtičnikov, pripomočkov in gumbov za skupno rabo. Za uporabo teh piškotkov potrebujemo vaše soglasje.

Obenem vas obveščamo, da posamezne piškotke zagotavljajo zunanji ponudniki, med drugim za namene prikazovanja vsebin zunanjih ponudnikov (predvsem različna družbena omrežja in spletne strani za pretakanje video vsebin, npr. YouTube, Facebook, Instagram, Twitter). Za ogled vsebin tretjih ponudnikov morate sprejeti tudi njihove pogoje uporabe, ki vključujejo njihovo politiko zasebnosti in politiko piškotkov, na katere nimamo vpliva. Posamezni zunanji ponudniki imajo sedež oziroma opravljajo storitve, pomembne za varstvo osebnih podatkov, v tretji državi, ki ne ponuja enake ravni varstva podatkov kot v državah EU.

Nabor posameznih kategorij piškotkov, ki jih uporabljamo na spletnem mestu, je dostopen tukaj.


Kako nadzorovati piškotke in njihovo uporabo

Ko dostopate do naše spletne strani, vam bo samodejno omogočeno upravljanje in izbiranje piškotkov prek oglasne pasice za piškotke. Če ne želite sprejeti vseh piškotkov, zbranih na podlagi soglasja, vam bo pasica za piškotke omogočila, da izberete le nekatere izmed njih ali zavrnete vse (razen obveznih piškotkov).

Prav tako boste lahko spremenili prejšnji izbor piškotkov (razen obveznih piškotkov) v nastavitvah piškotkov, ki se nahajajo na dnu spletne strani ali tukaj. V primeru take kasnejše spremembe izbranih piškotkov bomo še vedno lahko uporabljali podatke, zbrane iz piškotkov, preden so bili ti onemogočeni, vendar bomo prenehali zbirati dodatne podatke na podlagi onemogočenih piškotkov.

Če želite spremeniti način, kako vaš brskalnik uporablja piškotke, vključno z blokiranjem ali brisanjem piškotkov s katerega koli spletnega mesta, lahko to storite tako, da spremenite nastavitve brskalnika, ki ga uporabljate. Navodila za spremembo nastavitev piškotkov lahko najdete s pomočjo opcije “Pomoč” v vašem internetnem brskalniku.