Hladilnik Gorenje prejel dobro oceno na testu ZPS

V poletnem času se na naših jedilnikih pogosteje znajdeta sveža zelenjava in sadje, ki ju v tem času pridelamo na vrtu ali kupimo pri lokalnih pridelovalcih. Temu primerno so tudi naši hladilniki bolj polni, pri čemer je cilj, da živila ostanejo sveža dlje časa ter ohranijo odličen okus. Za lažjo izbiro učinkovitega, tihega in praktičnega hladilnika je Zveza potrošnikov Slovenije nedavno objavila rezultate testa 23 prostostoječih hladilnikov, med katerimi je Gorenjev hladilnik z zamrzovalnikom NRC6203SXL5 prejel oceno dobro.

Idealna mikroklima in konec odmrzovanja

Da bi vaša najljubša zelenjava dlje časa ohranila svež in hrustljav okus, bo poskrbela funkcija prezračevanja MultiFlow 360°, ki poskrbi, da se negativno nabiti ioni razporedijo po celotni notranjosti hladilnika in preprečijo nastanek neprijetnih vonjav. Če ste siti stalnega čiščenja in odmrzovanja hladilnika in zamrzovalnika, vas bo razveselil eden najboljših sistemov hlajenja na trgu, ki preprečuje nastanek ledu in tako ohranja nizko porabo energije. V zamrzovalnem predalu hladilnika bo tako prostor mogoče popolnoma izkoristiti, paketi zmrznjene hrane pa se ne bodo več zlepili skupaj.

Popolna prilagodljivost hladilnega in zamrzovalnega dela

Po piknikih in poletnih zabavah so hladilniki običajno do vrha polni ostankov hrane, zato je težko poskrbeti za preglednost in pravočasno porabo vseh jedi. Zamrzovalni del hladilnika lahko zato s preprostim pritiskom gumba spremenite v hladilnik ter tako pridobite več prostora za prigrizke ali pijače. Priročni predal ZeroZone, ki je najbolj primeren za sveže ribe, meso in morsko hrano, pa lahko hitro prilagodite v dodaten predal CrispZone za sadje in zelenjavo.

Pameten in tih

Za daljšo obstojnost živil je v hladilniku ključno ohranjanje stalne temperature. Inteligentni sistem hlajenja neprestano spremlja uporabo hladilnika, uravnava temperaturo in preprečuje njeno morebitno povišanje, ne glede na pogostost odpiranja vrat. Poleg te funkcije za boljši izkoristek energije skrbi tudi inverterski kompresor, ki je bolj vzdržljiv in tih kot konvencionalni kompresorji. Ta najnovejša tehnologija bo vplivala tudi na podaljšanje življenjske dobe gospodinjskega aparata in posledično večjo trajnost.


O znaku ZPStest

Znak ZSP temelji na testiranju v laboratorijih po vnaprej določenih testnih programih in ne na subjektivnih ocenah ali mnenjih. Zveza potrošnikov Slovenije ga podeljuje že od leta 2009, glavni namen takšnega označevanja pa je pomagati potrošnikom pri odločanju o nakupu izdelkov in storitev ter na preprost način ponuditi objektivne informacije o kakovosti izdelkov in storitev.