Pečici Gorenje na testu ZPS prejeli oceno dobro

Pečici Gorenje BOP799S51X in BPS6737E14BG sta na najnovejšem testu neodvisne organizacije Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) prejeli oceno DOBRO. Organizacija je pristopila k testiranju v vlogi običajnega potrošnika, torej proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. V neodvisnih akreditiranih laboratorijih so preverili zmogljivost, varčnost, priročnost, glasnost, varnost in druge vidike vsakodnevne uporabe vgradnih električnih pečic.


Idealna oblika za profesionalne rezultate

Vgradna pečica Gorenje BOP799S51X s svojo ovalno obliko HomeMade Shape posnema tradicionalne obokane peči na drva, zaradi česar je kroženje zraka še bolj optimalno. Pripravljene jedi so zato na zunaj neverjetno hrustljave, znotraj pa sočne. Zrak kroži po 70-litrski notranjosti z vdolbinicami, kar zmanjšuje pojav hladnih predelov in tako zagotavlja enakomerno zapečenost. Med uporabnimi funkcijami so tudi samodejni programi peke z več kot 80 recepti. Uporabnik izbere vrsto hrane, vnese težo in pritisne "start", medtem pa se vsi parametri (čas, temperatura in kombinacija grelnikov) avtomatsko uravnajo glede na izbrano jed. Gladko drseča teleskopska vodila zagotavljajo popoln pregled nad postopkom peke na vseh nivojih, kar pomeni varnejše upravljanje s pekači in preprostejše čiščenje. Kategoriji priročnost in varnost pečice Gorenje BOP799S51X sta bili na testu ZPS ocenjeni kot zelo dobri, skupno je pečica prejela oceno dobro (70).

 

Enostavno pečenje in čiščenje

Pečica Gorenje BPS6737E14BG je na testu ZPS prav tako prejela oceno dobro (60). Med funkcijami izstopa ExtraSteam, ki s pomočjo pare ustvarja popolno okolje za peko kruha s hrustljavo skorjico. Pred peko uporabniki v plitev pladenj vlijejo nekaj vode, vse ostalo opravi pečica sama. Gre za eno izmed najhitrejših pečic na trgu, saj funkcija OptiBake omogoča segrevanje na 200 °C v samo petih minutah, kar je 30 % manj časa kot pri standardnih pečicah. Pospešeno predgretje je še posebej priročno za pripravo jedi, pri katerih mora biti pečica predhodno že dobro segreta. Pečica omogoča učinkovito čiščenje s postopkom pirolize, pri katerem se notranjost segreje na zelo visoko temperaturo. Ostanke umazanije in pepela po končanem čiščenju uporabniki preprosto obrišejo z vlažno krpo. Tako lahko bistveno prihranijo na času, poleg tega pa za popolno čistočo ni potrebna uporaba škodljivih čistilnih sredstev.


O znaku ZPStest

Znak ZPS temelji na testiranju v laboratorijih po vnaprej določenih testnih programih in ne na subjektivnih ocenah ali mnenjih. Zveza potrošnikov Slovenije ga podeljuje že od leta 2009, glavni namen takšnega označevanja pa je pomagati potrošnikom pri odločanju o nakupu izdelkov in storitev ter na preprost način ponuditi objektivne informacije o kakovosti izdelkov in storitev.